Elke speler heeft zijn eigen kleine paradijselijke eiland waar ze heerlijk fruit verbouwen. Om te winnen moet je de meeste punten behalen door slim schepen te bevoorraden en door de beste bedrijven aan je eiland toe te voegen. Je beurt in Juicy Fruits werkt als volgt: Eerst schuif je een van je fruitverzamelfiches een aantal niet-geblokkeerde velden en verzamel je zoveel fruit van het type fiche. Je hebt banaan, sinaasappel, limoen, granaatappel of mangosteen. Dan kun je ofwel de bestelling van een schip aan je kusten uitvoeren, of een bedrijf claimen van een gedeeld display en het op je eiland plaatsen.

Slimme planning en timing zijn van vitaal belang, want totdat je de schepen aan je kusten bevoorraadt, blokkeren ze waardevolle eilandruimte. Deze zouden kunnen worden gebruikt om meer fruit te verzamelen. Maar als je je te veel op de schepen concentreert, kunnen de meest veelbelovende bedrijven worden weggerukt door je tegenstanders. Bij elk spel stelt Juicy Fruits nieuwe puzzels op, over hoe je je tokens efficiënt kunt verplaatsen en hoe je een evenwicht kunt vinden tussen het opruimen van je eiland en het claimen van bedrijven.